Berlijn-Hotels

berlijn hotels
 

Berlijn in 1 week

In Berlijn

Rijksdag

rijksdag

De rijksdag is het gebouw waar de Duitse Bondsdag in zetelt sinds 1999. De nieuwe glazen koepel op de rijksdag van Berlijn is ontworpen door de architect Norman Foster. Deze koepel geeft een prachtig zicht op de stad Berlijn. U kunt de rijksdag bezichtigen. U moet wel rekening houden met een mogelijke rij om binnen te komen. Er zijn zeer strenge veiligheidsvoorschriften.

Tiergarten

tiergarten

Een van de vele parken in Berlijn is de Tiergarten. Dit midden in Berlijn gelegen park biedt na de vele indrukken opgedaan in de stad een oase van rust. Het park heeft een opervlakte van meer dan 200 hectare en heeft meer dan 18 kilometer voetpad.

Brandenburger Tor

brandenburger tor

De Brandenburger Tor is een van de handelsmerken van Berlijn. De poort heeft de afgelopen twee eeuwen een belangrijke rol gespeeld in de Duitse geschiedenis. De Brandenburger Tor is gebouwd in 1791 als vervanger van een oudere stadspoort die in 1738 is gebouwd door Frederik Willem I. De architect van de huidige poort is Carl Gotthard Langhans. Het beroemde beeld met de vierspan en de godin van de oorlog is ontworpen door Johann Gottfried Schadow.

Alexanderplatz

alexanderplatz

Alexanderplatz is nog steeds het centrum van Berlijn. Het plein zelf is niet bijzonder mooi, maar historisch gezien is een bezoek aan dit plein de moeite waard. Het is een van de karakteristieke plaatsen van Berlijn. De belangrijkste bezienswaardigheden op en om het plein zijn de Fernsehturm en de Marienkirche

museum insel

museum insel

Het museumeiland is in de loop van de 19de eeuw gebouwd op een eiland in de Spree. Het museum insel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. U vindt hier onderandere de volgende musea: Neues Museum, Bodemuseum, Altes museum, het Pergamonmuseum en de Alte Nationalgalerie. Let hierbij wel op dat door verbouwingen bepaalde gedeelte of zelf een geheel museum gesloten kan zijn.

Gedachtniskirche

gedachtniskirche

De overblijfselen van de toren van de Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche hebben de berlijners als gedenkteken na de tweede wereldoorlog laten staan. De oorspronkelijke kerk werd tussen 1891 en 1895 door keizer Wilhelm II ter herinnering aan zijn grootvader gebouwd. Tijdens de tweede wereld oorlog is Berlijn door ge geallieerde troepen volledig in puin gebombardeerd.

Zoologischer garten

zoologischer garten

Dit is de eerste dierentuin van Duitsland en is ontworpen door de landschapsarchitect Lenne. Er is onder andere een van de grootste volieres te zien en een bezoek aan het aquarium is zeer de moeite waard. In het dierenpark worden ook diverse evenementen gehouden, waaronder oa. de voorjaarsconcerten tijdens pinksteren.

Potsdammer platz

potsdammer platz

Een ander deel van Berlijn dat door de oorlog is verwoest is de Potsdammer platz. Dit gebied is tijdens de koude oorlog kaal gelaten als niemandsland tussen Oost en West Berlijn. Na de val van de muur zijn de Berlijners begonnen met het bouwen van een Ultra modern centrum voor winkelen en ondernemingen. Het geeft het nieuwe Berlijn aan. Deze geslaagde architectuur is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Charlottenburg

charlottenburg

Dit barokke paleis is eind 17de eeuw gebouwd door Friedrich I als zomerverblijf voor zijn vrouw Sophie Charlotte. Dit Berlijnse paleis moest de tegenhanger zijn van het Parijse Versaille. Rondom Charlottenburg kunt u de zeer goed onderhouden prachtige tuinen bezichtigen.

Kudamm

Kudamm is de afkorting voor de Kurfurstendamm. Dit is de bekenste straat van Berlijn. In deze brede laan vindt u vele winkels, cafe's en restaurants. Indien u een dagje wilt winkelen in Berlijn, is het zeer de moeite waard om te starten op de Kudamm.

Gemaldegalerie

gemaldegalerie

In dit museum vindt u de belangrijkste collectie kunstwerken van Berlijn. U vindt hier onder andere werken van Titiaan, Botticelli, Breughel, Rubens en Rembrandt.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was de grens tussen Oost-Duitsland en West-Duitsland tijdens de periode van de koude oorlog. U kunt deze geschiedenis bekijken in het museum Haus am Checkpoint Charlie. In dit museum krijg je o.a. een impressie van de wijze waarop mensen van Oost naar west proberen te vluchten.

Buiten berlijn

Potsdam en Sanssouci

Potsdam ligt 20 kilometer van Berlijn en is een bezoek meer dan waard. Je vindt hier onder andere de volgende bezienswaardigheden: Nederlandse wijk, filmmuseum, schloss Cecilienhof en schloss Sanssouci. Schloss Sanssouci is gelegen in een park van ongeveer 290 hectare. Het oudste gedeelte is gebouwd door Friedrich de Grote als zomerresidentie. Het paleis is verder uitgebreid door Friedrich II.

 

berlijn hotels 5Berlijn hotels 3berlijn hotels 4berlijn hotels 6berlijn hotels 7